info@r-top.si

Tisk velikih formatov

DIGITALNI TISK

DIGITALNI TISK VELIKIH FORMATOV

Tisk na ceradno platno, mesh – luknjičasto ceradno platno in svetlobno ceradno platno (transparenti, ceradne grafike, gigantski fasadni plakati, svetlobne table velikih dimenziji…)


Tisk na nalepko (bela, prozorna, peskana, kovinska, odbojna, fluorescentna, fosforna, statična nalepka): nalepke za avtografiko, promocijske table, male promocijske nalepke, nalepke za označevanje strojne opreme,etikete za embalažo, fluorescentni promocijski napisi, v temi vidne oznake…)


Tisk na PET/PP folije brez lepila (prozorna in bela folija ter prozorna in bela statična folija): promocijska stojala, sejemske stene, debelejše “plastične” grafike…)


Tisk na svetlobno folijo – backlite film (grafike na svetlobni foliji za svetlobne promocijske ali informacijske table…)


Tisk na window vision – luknjičasto nalepko (izložbene grafike, promocijska oprema vozil na steklih,…)


Tisk na papir in blueback (plakati, panoji, jumbo plakati,…)TISK NA CERADNO PLATNO IN NA MESH

Ceradno platno in mesh – luknjičasto ceradno platno je primerno za grafike velikega formata, kjer je pomembna obstojnost in robustnost materiala. Za vetrovna območja, kjer bi lahko veter poškodoval transparent, priporočamo tisk na mesh – luknjičasto ceradno platno, ki je dovolj propustno, da bo transparent ostal tudi v vetrovnih pogojih nepoškodovan.


Backlit – svetlobna ceradna platna so namenjena osvetljevanju z zadnje strani in so primerna za svetlobne table, scene, razstavne prostore. Z zadnje strani osvetljena grafika zažari.
TISK NA NALEPKO

Izdelujemo zelo velike in tudi zelo majhne nalepke – od trajnih jumbo plakatov, avtografik, promocijskih tabel, opozorilnih nalepk na strojni opremi, malih promocijskih nalepk pa vse do etiket za embalažo, darilnih nalepk in mini nalepkic za plačilne kartice.


Vse nalepke lahko računalniško obrežemo v poljubno obliko. Končni izdelek so zasekane nalepke na rolici ali polah.


Solventni tisk nalepk omogoča tisk poljubnih motivov v sklopu CMYK barv in njihovih kombinacij. Barve so obstojne in so primerne za zunanjo uporabo.


Materiali in barve so namenjeni za zunanjo uporabo. Za podaljšanje obstojnosti ali dodatno zaščito pred površinskimi poškodbami lahko nalepko zaščitimo z UV plastifikacijo.


Vse nalepke lahko z rezalnikom zarežemo po poljubni obliki ali pa jih nakaširamo na različne materiale.
TISK NA PET/PP FOLIJE BREZ LEPILA

Prozorna folija s potiskom deluje kot hologram, ki ga lahko uporabite za grafično dekoracijo prostorov, kot vitraž na steklu, za diskretno označevanje…


Bela folija je na razpolago v različnih debelinah. Uporablja se za tisk grafike pri izdelavi promocijskih stojal, sejemskih sten in podobno.


Statična folija ali statična nalepka (bela in prozorna) je folija z izredno gladko površino oprijema, ki se na statični osnovi oprime čiste gladke površine. Največkrat se uporablja za reklamo zaščito ekranov in drugih steklenih oz. plastičnih, pa tudi kovinskih površin, saj se kljub močnemu oprijemu brez težav odstrani, ne poškoduje površine in po odstranitvi ne pušča sledi.
TISK NA SVETLOBNO FOLIJO

Svetlobne table so učinkovita oblika označevanja lokalov, trgovin, pekarn. Izdelamo lahko celotno svetlobno tablo ali samo grafiko za že obstoječo svetlobno škatlo. Motiv natisnemo na backlite svetlobno folijo ali na translucentni vinil. Oba materiala imata lastnost, da barve ob osvetlitvi z zadnje strani zažarijo.


Svetlobni okvirji so opazni in zato pogosto uporabljeni za promocijo. Izdelamo lahko svetlobni okvir z grafiko, če pa okvir že imate, lahko vaš motiv natisnemo na backlite material.


Za grafike večjih dimenzij uporabljamo kompaktno backlite ceradno platno, ki bo presevalo svetlobo in grafiki dodalo novo dimenzijo.
TISK NA WINDOW VISION – LUKNJIČASTO NALEPKO

Window vision / one way vision je luknjičasta nalepka s črnim lepilom, namenjena za okenske grafike (izložbe, avtomobilska stekla…). Nalepka se lepi na zunanjo stran stekla.


Okenske grafike na one way vision nalepki omogočajo reklamno sporočilo navzven, v notranjosti pa zagotavljajo večjo zasebnost in rahlo zatemnitev ter skoraj neoviran pogled skozi steklo. Primerne so za vse steklene površine.


Avtomobilska stekla predstavljajo omejitev pri grafični podobi vozila. S pomočjo window vision nalepke se lahko motiv nadaljuje preko stekla, ne da bi s tem poslabšali preglednost iz avtomobila.
TISK NA PAPIR IN BLUEBACK

Za razstave, sejme, predstavitve, natečaje in druge kratkoročne dogodke grafike natisnemo na papir.


Foto papirji so namenjeni kvalitetnejšemu izpisu, običajni papirji pa so namenjeni cenejši izdelavi tiskovin. Blueback papir je namenjen zunanji uporabi – plakatiranju in za jumbo plakate, saj je vodoodporen (na dežju zdrži cca 1 mesec), modro ozadje pa preprečuje, da bi barva podlage vplivala na izgled izdelka.


Vse vrste papirja je mogoče plastificirati in/ali jih kaširati na različne vrste plošč različnih dimenzij. Plošče z nekaširanim plakatom lahko tudi uokvirimo.